Min Forskning

Klik her for at tale med min Custom GPT der kan svare på spørgsmål om min forskning (kræver ChatGPT Plus eller højere).

Min forskning forener områder som analytisk sprogfilosofi, kognitiv semantik, ontology engineering og kunstig intelligens. Den lægger herigennem op til en helt ny og hidtil uprøvet tilgang til at arbejde med den menneskelige side af kunstig intelligens, og tiltrak sig forskningsverdens og mediernes opmærksomhed, da det viste sig at dens centrale indhold og pointe var i trit og på niveau med det teoretiske udgangspunkt for et endnu ikke offentliggjort 5-års forskningsprojekt på Berkeley Universitet.

Ved foredrag om AI 2019

Portrætfoto fra AI-foredrag ved Virksomhedsjuristprisen 2019

I mit daglige arbejde i IT-firmaet Delegate, benytter jeg bl.a. min viden og forskning i kunstig intelligens til at kreere og udfordre måderne hvorpå vi benytter data til udvikling af specialdesignede AI-drevne løsninger, som skal skabe ny værdi for vores kunder. Hertil bruger jeg desuden min prisvindende formidling af disse felter, til at holde foredrag og stille op til interviews, debatter og andre former for vidensdeling med særligt fokus på kunstig intelligens og min egen forskning heri.

Paneldebat om indflydelsen af kunstig intelligens på morgendagens Danmark, med Ida Auken og en DR journalist.

Radio Interviews

Blog på Version2 om AI

Klumme om Generativ AI i Praksis på Computerworld (også på tryk)

Online publikationer / Presse

Foredragsrækker og Workshops

I mine foredrag gør jeg brug af mine erfaringer med den praktiske implementering af AI hos danske virksomheder og organisationer, min internationalt anerkendte forskning i fremtidens AI og mine erfaringer fra erhvervslivet og arbejdet i Sirikommissionen og Regeringens Ekspertgruppe for Dataetik. Ofte live-koder jeg også AI undervejs, og jeg lægger stor vægt på at det skal være inddragende, udfordrende, inspirerende, underholdende og til at forstå for alle.

Ved foredrag om AI 2019

Portrætfoto fra AI-foredrag ved Virksomhedsjuristprisen 2019

“Erik David Johnson formår at få hele snakken om kunstig intelligens til at blive konkret, aktuel og forretningsrettet. Og så fik han både fanget publikums opmærksomhed og udfordret deres ideer. En god oplevelse for alle.”
-Lars Jacobsen, Chefredaktør, Computerworld

“Tusind tak for dit gode oplæg for nye folketingsmedlemmer. Du formåede virkelig ikke bare at få præsenteret teknologien og dens muligheder men også både de etiske og de faglige dilemmaer omkring teknologien. Du har bidraget til at vores beslutningstagere har et bedre grundlag for at træffe de vigtige og vanskelige beslutninger vedr. vores digitale samfund.”
-Birgitte Hass, Direktør for IT-Branchen

“Erik David Johnson kombinerer en dyb forståelse for sprogets mekanismer med et unikt teknisk talent. Derved formår han at formidle selv komplicerede emner som kunstig intelligens og generative sprogmodeller, som fx ChatGPT, på en let forståelig måde, så alle kan være med.”
-Sabine Kirchmeier, Tidligere direktør i dansk sprognævn, og formand for EFNIL

“Der har været positive tilbagemeldinger fra deltagerne, og især din afslappede og inddragende formidlingsform blev kommenteret – svært og komplekst stof blev pludselig mere enkelt og håndgribeligt, og deltagerne kunne se potentialet og mulighederne med teknologien.”
-Malin Marker Persson, Digitaliserings- og Udviklingschef i HK

“Fantastisk oplæg, både fortælling og indhold. Han burde undervise alle i hvad AI er (og ikke er)! Dagens måske bedste præsentation.”
-Anonym deltager i foredrag for Dansk-IT

Nogle eksempler på typer af foredrag jeg har holdt kan ses her. Jeg har også gode erfaringer med workshops hvor man samler IT, forretningseksperter og ledelsen til at snakke muligheder for AI- og datadrevne løsninger, og mulige næste skridt for sin virksomhed eller organosation.

Offentliggjort Forskningsmateriale